GLOBAL PARTNER FOR UMBRELLA CONTRATORS

Fullständiga fakturalösningar

Pengar på kontot samma dag

Överlåt era fakturor till oss

Snabb och enkel hantering

Som företagare behöver man ofta ligga ute med pengar innan man får betalt från sina kunder. Alltifrån 30 till 90 dagar. Men varför ska det vara så? När du säljer din faktura till oss får du loss pengarna direkt. På köpet slipper du administration och påminnelser. 

01
Kontakta oss

Hör av dig till oss för personlig hjälp med att komma i gång med att sälja fakturor så sätter vi tillsammans ihop ett upplägg anpassat för ditt företag. Du kan nu även välja att bli kund direkt via vår hemsida, snabbt och smidigt. 

02
Teckna avtal

Först börjar du med att teckna ett avtal om fakturaköp som bland annat anger den procentsats som kommer dras från fakturabeloppet, din kostnad för tjänsten.

03
Välj de fakturor du vill sälja

Sedan skickar du över de originalfakturor som du vill sälja till oss via mina sidor, e-post, post eller om du har ett affärssystem kopplat till oss kan du även skicka fakturorna direkt därigenom.

04
Fakturan skickas till din kund

Vi lägger till information på fakturan om att den är överlåten och vilket bankgiro som gäller för inbetalning och skickar sedan ut den till din kund på det leveranssätt du angett till oss.

05
Pengarna betalas ut till dig

Så fort fakturan gått i väg till din kund betalar vi ut pengarna till ditt företagskonto, oftast har du pengarna på kontot redan efter några timmar från att du sålt din första faktura.

Vänta inte!!

Alla pengar som du binder upp i kundfordringar är pengar som kan göra nytta i ditt företag. Genom att överlåta fakturan till oss får du snabbt loss kapital till alltifrån nya affärer, investeringar och andra utgifter. 

Dessutom tar vi hand om all administration av fakturan – till och med de tråkiga samtalen när fakturamottagaren släpar med sin betalning. Vårt mål är att alla skall kunna göra bra affärer.

Teckna avtal med oss

Vi tar fram ett pris som passar ditt företag, sedan tecknar du ditt avtal smidigt och tryggt.

Välj vilka fakturor du vill sälja

Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja och skickar sedan in dem till oss istället för till dina kunder.

Få pengarna samma dag

Direkt efter att vi skickat fakturan till din kund betalar vi ut pengarna till ditt företagskonto.

När du säljer fakturor tar vi ut en mindre procent på varje faktura. Priset för att sälja fakturor är individuellt för varje företag och beror på flera olika faktorer, däribland hur många fakturor du säljer och fakturamottagarens kreditvärdighet som exempel.

Hos oss på Btala slipper du även årsavgifter och startavgifter och betalar endast för de fakturor du säljer. 

Btala har inte några volymkrav, vår tjänst är flexibel och du väljer fritt vilka och hur många fakturor du vill sälja till oss. 

När du skickat in den faktura du vill sälja till oss börjar vi behandla den direkt och du kan i de allra flesta fall få pengarna utbetalda till ditt företagskonto samma dag eller senast dagen därpå, beroende på när vi får fakturan.

Du kan sälja fakturor som är utställda både till företag och privatpersoner. Något som kan vara bra att tänka på är att fakturan du säljer inte redan får vara utskickad till kund. 

Ja, när du väljer att sälja fakturor till oss tar vi över din kundfordran och skickar fakturan till din kund. Det framgår tydligt på fakturan att vi tagit över fordran och till vilket bankgiro din kund ska göra inbetalningen. Detta för att undvika missförstånd.